By admin

2 thoughts on “Κάλεσμα συμμετοχής σε έρευνα για νέο φορέα στο χώρο του Κέντρου και της Αριστεράς”
  1. 1.Απάντησα στις ερωτήσεις της έρευνας, αλλά νομίζω το ερωτηματολόγιο περιορίζει πολύ τα θέματα και οι ερωτήσεις δεν αντιπροσωπεύουν τους πραγματικούς προβληματισμούς του λαού.
    2.Ο διαχωρισμός σε αριστερά-κέντρο-δεξιά και τις ενδιάμεσες διαβαθμίσεις νομίζω έχει πάψει να έχει έννοια και θα πρέπει να βρεθούν άλλοι όροι χαρακτηρισμού του πολιτικού προσανατολισμού των πολιτικών ομάδων. Η “ταμπέλα” δεν κάνει το κόμμα, όπως και τα ράσα δεν κάνουν τον παππά. Δείτε το αισχρό χάλι του σύριζα. Είναι αριστερό κόμμα αυτό;
    3.Ο διαχωρισμός σε αριστερά-κέντρο-δεξιά (στην Ελλάδα) βρίσκω ότι σκοπό έχει, ανέκαθεν, να προσελκύσει πολίτες στη βάση του μετεμφυλιοπολεμικού διαχωρισμού που διαιωνίζεται. Στον εμφύλιο υπήρχε αυτός ο διαχωρισμός, με κριτήριο την επιθυμία να γίνει κομμουνιστική η Ελλάδα ή όχι. Σήμερα αυτός ο διαχωρισμός είναι άκυρος και κάνει κακό να αναφερόμαστε σε διχαστικές περιόδους και να αναμοχλεύουμε πάθη που θα΄έπρεπε προ πολλού να έχουν εκλείψει. Η Ευρώπη, που δεν ατύχησε να περάσει εμφύλιο ας μας δώσει παράδειγμα σύγχρονης πολιτικής σκέψης.
    4.Σε μεγάλη έκταση τα ερωτήματα που απασχολούν τα κόμματα και τις πολιτικές ομάδες δεν είναι τα εθνικά, αλλά τα προσωπικά: ποιος θα είναι τι και με ποιούς. Αρχηγιλίκι και θέσεις σε κόμματα, στη βουλή και αργότερα σε κυβέρνηση. Αλλιώς θα υπήρχαν φωνές για τη μείωση των βουλευτών σε 200 (που επιτρέπεται από το σύνταγμα και θα επέτρεπε σημαντική οικονομία), αλλά αυτό θα μείωνε τις πιθανότητες όλων για θέση σε βουλευτικό έδρανο. Επίσης δεν θα υπήρχαν τόσο πολλές διασπαστικές διαδικασίες ακόμη και μέσα στα ίδια κόμματα. Οι πολίτες δεν βλέπουν με καλό μάτι αυτήν την στάση.
    5.Αυτήν τη στιγμή ατυχήσαμε να έχουμε ένα κόμμα στην εξουσία που αποτελείται από “κακοποιά” στοιχεία (με την ευρύτερη έννοια). ‘Ηταν ένα εκλογικό ατύχημα που κόστισε πάρα πολύ ακριβά στη χώρα και την τράβηξε δεκαετίες πίσω! Πρωταρχικός σκοπός όσων ενδιαφέρονται για την χώρα θα έπρεπε να είναι η απομάκρυνση του σύριζα από την εξουσία και ο αποκλεισμός του από την εξουσία για πολλά χρόνια. Συγκροτημένη προσπάθεια, σε πνεύμα εθνικής ομοψυχίας, θα ήταν η βοήθεια της Ν.Δ. να κάνει αυτοδύναμη κυβέρνηση με τις επόμενες εκλογές. Αυτό δεν σημαίνει 6-7 κόμματα που ΔΕΝ θα μπουν στη βουλή, αλλά ένταξη κάτω από την ίδια πολιτική στέγη με το κόμμα που έχει τις περισσότερες πιθανότητες να πάρει πλειοψηφεία. Θα υποστήριζα το ίδιο για το πασοκ, αν είχε αυτό το κόμμα πρωτιά, παρ’ όλο που βρίσκω ότι έχει βλάψει τρομερά τη χώρα (τώρα έχει σχεδόν καθαρίσει από τα κακοποιά του στοιχεία που τα περισσότερα πήγαν στον σύριζα).
    Μφχ,
    Βασίλης Καραβίτης

  2. Οι σοσιαλιστές επειδή κάθονταν δεξιά στα έδρανα της βουλής, ένας ομιλητής από το βήμα της Βουλής , επειδή τους έβλεπε αριστερά του, τους αποκάλεσε αριστερούς από τότε τους σοσιαλιστές-κοινωνιστες, ακόμα και ο Μεταξάς, Χίτλερ, Μουσολίνι, ήταν σοσιαλιστές-κοινωνιστες.
    Σήμερα έχουμε δύο στρατόπεδα αυτοί που υπερασπίζονται το κοινωνικό κράτος και το νέοφιλευθερισμο που θέλει να το σαρώσει.

    Τα λάθη των σοσιαλδημοκρατών έστειλαν τον κόσμο στην ακροδεξιά και μόνο στην Ελλάδα πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ που με τους κοινωνικά ευαίσθητους φιλελεύθερους δεξιούς προσπαθούν να βοηθήσουν την κοινωνία να αντισταθεί στην λαίλαπα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.