Με τη Φώφη Γεννηματά συνεργαζόμαστε, όπως το έχουμε υποσχεθεί και στον κόσμο που πήρε μέρος στις εκλογές του Νοεμβρίου καθώς στόχος μας είναι ένα μεγάλο Κίνημα Αλλαγής που θα πολλαπλασιάσει τη δύναμη του Ποταμιού και της ΔΗΣΥ, δηλώνει σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ωστόσο ο επικεφαλής του Ποταμιού επισημαίνει ότι υπάρχουν διαφωνίες καθώς σε κάποια θέματα υπάρχει διαφορετική οπτική αλλά, όπως λέει, αυτό είναι πλούτος.

Ένα από τα πεδία διαφωνίας στους κόλπους του νέου κεντροαριστερού φορέα είναι η εκλογή συνέδρων ενόψει του ιδρυτικού συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής, καθώς πολλοί δεν δέχονται την πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη να επιλέγονται οι σύνεδροι από τρεις «δεξαμενές», ώστε, όπως τονίζει, να εκπροσωπηθούν όλες οι πραγματικές δυνάμεις του χώρου, χωρίς αποκλεισμούς.

Το σχετικό απόσπασμα αναφέρει χαρακτηριστικά
Ποια είναι η σχέση σας με την κυρία Γεννηματά;

Πολύ καλή. Συνεργαζόμαστε, όπως το έχουμε υποσχεθεί και στον κόσμο που πήρε μέρος στις εκλογές του Νοεμβρίου. Στόχος μας είναι ένα μεγάλο Κίνημα Αλλαγής που θα πολλαπλασιάσει τη δύναμη του Ποταμιού και της ΔΗΣΥ.

Θα μου πείτε, δηλαδή, ότι δεν υπάρχουν προβλήματα και διαφωνίες;

Διαφωνίες, προφανώς, υπάρχουν. Άλλο είναι το Ποτάμι, άλλη είναι η ΔΗΣΥ. Υπάρχουν ζητήματα στα οποία έχουμε διαφορετική οπτική. Ωστόσο, αυτό δεν είναι πρόβλημα. Μη σας πω ότι είναι και πλούτος. Σε ένα μεγάλο Κίνημα υπάρχουν πάντα διάφορες τάσεις. Δεν βρισκόμαστε στο 1980, να ενοχοποιούμε τις αντιθέσεις. Είμαστε στο 2018. Συζητάμε, προβληματιζόμαστε. Και πολύ συχνά ο ένας πείθει τον άλλο. Στα τρία Πολιτικά Συμβούλια που έχουν γίνει όλες οι αποφάσεις ήταν ομόφωνες. Έτσι προχωράνε οι συνεργασίες.

Συνεχίζετε να διαφωνείτε, όμως, στο Πολιτικό Συμβούλιο για τη διαδικασία εκλογής των συνέδρων. Οι εκλογές είχαν προγραμματισθεί γι’ αυτή την Κυριακή και, τελικά, αναβλήθηκαν για την επόμενη. Το Ποτάμι θα συμμετέχει;

Από τον Δεκέμβριο έχω υποστηρίξει ότι στο ιδρυτικό συνέδριο πρέπει να εκπροσωπηθούν οι πραγματικές δυνάμεις του χώρου, χωρίς αποκλεισμούς. Αυτό σημαίνει, άλλωστε, «ιδρυτικό συνέδριο». Το ίδιο πρέπει να γίνει και στην πρώτη Κεντρική Επιτροπή που θα βγει από το συνέδριο. Δεν θα πρέπει να υποκύψουμε στις αρρώστιες του παρελθόντος: «κομματικές λίστες», «δικοί μου και δικοί σου», «σταύρωσέ με, να σε σταυρώσω»… Όλα αυτά αρέσουν στους μηχανισμούς, αλλά διώχνουν τον κόσμο που θέλουμε. Κανείς δεν ενδιαφέρεται να μετέχει σε παρασκηνιακές μάχες και στημένες σταυροδοσίες.

Πώς θα επιλεγούν, όμως, οι σύνεδροι αν δεν εκλεγούν;

Και πώς θα εκλεγούν όταν ο ένας δεν ξέρει ακόμη τον άλλο; Σας είπα, στα ιδρυτικά συνέδρια, παντού και πάντοτε, οι σύνεδροι εκπροσωπούν τις δυνάμεις με τις οποίες συνεργάζονται. Μια διαδικασία με διαφορετικές κομματικές λίστες, όπως θέλουν κάποιοι, διασπά τη βάση μας, δεν την ενώνει. Οι σύνεδροι στο πρώτο συνέδριο του Μακρόν κληρώθηκαν. Εγώ από την αρχή έχω προτείνει τρεις δεξαμενές συνέδρων. Κλήρωση ανάμεσα στα μέλη που ψήφισαν τον Νοέμβριο. Συμμετοχή των ανεξάρτητων προσωπικοτήτων του χώρου που στήριξαν την ιδέα του νέου φορέα. Και εκπροσώπηση των κομμάτων και των τάσεων που συγκροτούν το Κίνημα Αλλαγής με τα στελέχη τους. Όλους αυτούς θέλουμε στο συνέδριο και όχι κομματικά κουκιά. Γιατί στόχος μας είναι ένα πραγματικά μεγάλο Κίνημα Αλλαγής.

#kentroaristera #kinimaallagis


Πηγή άρθρου: https://www.aixmi.gr/

By admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.