Κυκλοφόρησε στις αρχές της εβδομάδας ένα κείμενο-πρόσκληση προς τις πολιτικές δυνάμεις και τους πολίτες του κεντροαριστερού χώρου, για τη συγκρότηση μιας κοινής δημοκρατικής – προοδευτικής παράταξης. Το κείμενο στέκεται κυρίως στο τι πρέπει να γίνει για να βγούμε από τη σημερινή δύσκολη κατάσταση και τι μπορεί να προσφέρει ο πολύμορφος κεντροαριστερός χώρος σʼ αυτήν την υπόθεση.

Όσες επιφυλάξεις κι αν έχει κάποιος, δεν μπορεί παρά να συμφωνήσει στην ανάγκη ενός νέου, κοινωνικά δίκαιου παραγωγικού μοντέλου ανάπτυξης, καθώς και στην ανάγκη της εξασφάλισης μιας πολιτικής σταθερότητας με προοδευτικές συντεταγμένες.

Είναι φανερό ότι στις σημερινές συνθήκες δικομματικής πόλωσης, η ύπαρξη μιας ισχυρής εκλογικά και δυναμικής μεταρρυθμιστικά κεντροαριστερής παράταξης, θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην Ελλάδα της νέας εποχής.

Πέρα όμως από την πολιτική σταθερότητα, ζητούμενη σήμερα είναι, δυστυχώς, και η σταθερότητα του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

Οι τελευταίες καταιγιστικές -και ανατριχιαστικές- αποκαλύψεις για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, δείχνουν ότι ο αγώνας για την υπεράσπιση της δημοκρατίας πρέπει να είναι συνεχής, σε όλα τα επίπεδα.

Θα περίμενε κανείς ότι, τουλάχιστον, θα εκφραζόταν ομόθυμα η θέληση όλων ανεξαιρέτως των δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου για τη συγκρότηση ενός παλλαϊκού αντιφασιστικού μετώπου, με στόχο να πετάξει τον νεοναζισμό έξω από τη Βουλή, την παιδεία, την κοινωνία μας.

Αλίμονο, ούτε καν αυτό δεν έγινε…

Οι δικομματικές σκοπιμότητες προτίμησαν να συμπεριλάβουν ακόμα και το θέμα της δημοκρατίας μας στην ατζέντα της αντιπαράθεσης. Μια πρώτη γεύση πήραμε με τη ματαίωση της ψήφισης του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου -περιττό… για τη ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε… δικό του- η ίδια τακτική επαναλαμβάνεται τώρα για την κατάργηση της δημόσιας… πριμοδότησης μιας εγκληματικής οργάνωσης.

Η πραγματικότητα είναι ότι η ΝΔ προσβλέπει σε εκλογικά οφέλη, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει την αντιμνημονιακή του γραμμή να στραβώνει και προσπαθεί να περάσει το θέμα σε… μεταμνημονιακή μοίρα!

Οι προοδευτικές δυνάμεις ξεσκέπασαν διαχρονικά τις «ιδέες» του ρατσισμού και του νεοναζισμού και τις αντιπάλεψαν σταθερά και από κοινού. Η ενίσχυση και η συγκρότηση σε ενιαίο πόλο, θα αποτελέσει ακόμα ένα σημαντικό βήμα για την υπεράσπιση και τη σταθερότητα της δημοκρατίας. Γιʼ αυτό και η συγκρότησή του αποκτά ιδιαίτερη σημασία για το δημοκρατικό μέλλον της χώρας!

Ο Γιάννης Μεϊμάρογλου είναι εκδότης της «Μεταρρύθμισης»

By admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.