Όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτώμενων, επιθυμούν την δημιουργία ενός ενδιάμεσου πόλου μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, από όλες τις κεντροαριστερές δυνάμεις. Ένα σημαντικό ποσοστό δε αυτών, της τάξης άνω του 20%, δηλώνει ότι θα ψηφίσει έναν τέτοιο φορέα.

Οι άνθρωποι που θα ψήφιζαν ένα κεντροαριστερό φορέα, προέρχονται από όλους τους σημερινούς πολιτικούς χώρους, πράγμα που σημαίνει ότι θα είχαμε μια ριζική ανατροπή του σημερινού πολιτικού σκηνικού. Κι αυτό είναι σημαντικό, γιατί το σημερινό πολιτικό σκηνικό είναι τελματωμένο και μπορεί να παράξει μόνο ακυβερνησία, χάος, απώλεια των επιτευγμάτων που με θυσίες πέτυχε ο ελληνικός λαός και καταστροφική πορεία στο άγνωστο.

Η κοινωνία φαίνεται να συνειδητοποιεί ότι λύση για την χώρα δεν είναι ένας νέος ψευδεπίγραφος δικομματισμός, με μια συντηρητική και πολλές φορές απίστευτα οπισθοδρομική ΝΔ και ένα τυχοδιωκτικό, λαϊκιστικό και καταστροφικό ΣΥΡΙΖΑ. Και πολύ περισσότερο, η ανάδειξη σε σημαντικό πολιτικό παίκτη του ναζιστικού δολοφονικού μορφώματος της ΧΑ. Το περίεργο είναι που δεν το αντιλαμβάνονται σημαντικοί ηγετικοί παράγοντες του κεντροαριστερού χώρου. Και συνεχίζουν την περιχαράκωση στην διατήρηση του μικρομάγαζού τους, ή τις αδιέξοδες προσωπικές στρατηγικές. Δείχνουν να μην έχουν καταλάβει την αλλαγή πολιτικού παραδείγματος και να μένουν προσκολλημένοι σε επιδιώξεις, συνήθειες και αντιπάθειες ενός παρελθόντος που πέρασε ανεπιστρεπτί.

Το εγχείρημα θέλει όραμα αλλά και ρεαλισμό. Η δημιουργία νέου κόμματος, που θα συσπειρώσει όλες τις δυνάμεις της κεντροαριστεράς, για όποιον παρακολουθεί στοιχειωδώς τους πολιτικούς συσχετισμούς, είναι αδύνατη. Αν επιχειρείτο, θα κατέληγε στην δημιουργία πολλών κόμματων, τελικά, που μαζί με τα υπάρχοντα, αντί της σύγκλισης θα έφερναν την πολυδιάσπαση. Το ίδιο και η άνευρη της άχραντης και αμόλυντης χαρισματικής προσωπικότητας, που γεννημένη με παρθενογένεση σε κάποιον άλλο γαλαξία, θα συσπείρωνε τον χώρο.

Το ρεαλιστικό σήμερα είναι η σύγκλιση όλων των υπαρχόντων κόμματων, κινήσεων, ομάδων, τοπικών πρωτοβουλιών, προσωπικοτήτων, ανένταχτων πολιτών του κεντροαριστερού και μεταρρυθμιστικού χώρου.

Μέσα από τον διάλογο και τις προγραμματικές συμφωνίες όλων αυτών, θα προκύψει το καινούργιο. Και σε προσωπικό επίπεδο, απαιτείται η συνύπαρξη προσώπων με πολιτικό παρελθόν και ανθρώπων που δραστηριοποιούνται σήμερα. Η ανάδυση των νέων προσώπων, πάντα γίνεται διαλεκτικά, έκτος αν έχουμε ένοπλη επανάσταση.

Ο φορέας της ελληνικής Ελιάς, θα μένει πάντα ανοικτός σε όλες τις δυνάμεις που καλούνται. Αλλά η προσπάθεια χρειάζεται και χρόνο και τακτική κλιμάκωση. Άμεσος στόχος τώρα, είναι οι ευρωπαϊκές και οι τοπικές εκλογές. Όσες δυνάμεις το επιθυμούν, πρέπει να βρεθούν κάτω από την πλατφόρμα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και με διαφανείς και αντικειμενικές διαδικασίες να καταλήξουν στις προγραμματικές αρχές και τα πρόσωπα του ψηφοδελτίου. Στις τοπικές εκλογές, πρέπει να στηρίξουν μεταρρυθμιστικά αυτοδιοικητικά σχήματα που θα επιλέξουν οι τοπικές κοινωνίες. Ήδη, η κίνηση των πέντε δημάρχων αποτελεί μια καλή βάση συσπείρωσης. Το εγχείρημα της σύγκλισης των κεντροαριστερών και μεταρρυθμιστικών δυνάμεων, είναι απαίτηση της κοινωνίας και έχει όλες τις δυνατότητες να ευοδωθεί.

Χρειάζεται όμως την συσπείρωση όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων γύρω του.

Η συγκέντρωση στο θέατρο Ακρόπολ, που οργανώνουν την Δεύτερα, 9 Δεκεμβρίου, η πρωτοβουλία των 58 και οι έξι κινήσεις της κεντροαριστεράς, είναι καθοριστικής σημασίας. Θα είμαστε όλοι εκεί

By admin

One thought on “Η Κεντροαριστερά κοινωνικό αίτημα Παύλος Αθανασόπουλος, 06/12/2013”
  1. […] Η Κεντροαριστερά κοινωνικό αίτημα Παύλος Αθανασόπουλος, 06/12/2013 Όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτώμενων, επιθυμούν την δημιουργία ενός ενδιάμεσου πόλου μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, από όλες τις κεντροαριστερές δυνάμεις. Ένα σημαντικό ποσοστό δε αυτών, της τάξης άνω του 20%, δηλώνει ότι θα ψηφίσει έναν τέτοιο φορέα.
.Διαβάστε περισσότερα.. […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.