Ο Τσίπρας έστειλε αυστηρό μήνυμα στην εσωκομματική αντιπολίτευση: Άνοιγμα στη κεντροαριστερά με αλλαγή ονόματος- Άδειασμα σε Σκουρλέτη για τους…followers

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένος και το έδειξε ότι θέλει να βάλει τέλος στην εσωστρέφεια και να επιταχύνει το άνοιγμα, τη διεύρυνση για πιο μαχητική πολιτική και κοινωνική αντιπολίτευση

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος από το όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο εσωτερικό του κόμματος του και την εξέλιξη της διαδικασίας για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα αποφάσισε να στείλει το δικό του μήνυμα, «τέρμα η πλάκα». Ο «πόλεμος» των τάσεων έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις υπονομεύοντας ακόμα και δικές του στρατηγικές επιλογές.

Με την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε στην εσωκομματική αντιπολίτευση τα ανοιχτά θέματα, για την πορεία του κόμματος στο συνέδριο, την μετεξέλιξη του και την επόμενη μέρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας διεμήνυσε ότι, όταν η κοινωνία βοά, η κυβέρνηση τα κάνει μπάχαλο σε όλα τα θέματα με άμεσες επιπτώσεις στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία πρέπει να τελειώσει η πλάκα. Ο τολμηρός απολογισμός πρέπει να σημάνει το restart για σκληρή αντιπολίτευση και προάσπιση δικαιωμάτων πολλών, όχι για εσωστρέφεια.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένος και το έδειξε ότι θέλει να βάλει τέλος στην εσωστρέφεια και να επιταχύνει το άνοιγμα, τη διεύρυνση για πιο μαχητική πολιτική και κοινωνική αντιπολίτευση

Ο Αλέξης Τσίπρας ουσιαστικά είπε στους συντρόφους του ότι έφτασε η ώρα των αποφάσεων με όρους πλειοψηφίας για να διασφαλίσει το άνοιγμα προς την Κεντροαριστερά. Αν και όλοι περίμεναν ότι η πρόταση σε ό,τι αφορά την αλλαγή του ονόματος του κόμματος θα γινόταν στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας θα την κάνει στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης της Προοδευτικής Συμμαχίας, όπου συμμετέχουν και οι «πασοκογενείς» με ισχυρή παρουσία και μόνο αν δεν υπάρξει συμφωνία θα πάει σε δημοψήφισμα. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι: «Για αυτό και πιστεύω ότι σήμερα πρέπει να πάρουμε μια ξεκάθαρη απόφαση από την ΚΕ. Ότι θα υπάρξει προσθήκη δίπλα στο όνομα ΣΥΡΙΖΑ που θα αποφασισθεί σε συνεννόηση και με τους συντρόφους μας που στη πορεία προς το συνέδριο θα ενσωματωθούν οργανικά και ισότιμα στο κόμμα μας. Και στην επόμενη ΚΕΑ, θέλω να πιστεύω με πολύ μεγάλη πλειοψηφία, να αποφασίσουμε τη πρόταση για τη προσθήκη στην ονομασία που θα επικυρωθεί στο Συνέδριο. Θα μπορούσαμε να ζητήσουμε και τη γνώμη των μελών μας, για το ζήτημα αυτό. Θα μπορούσαμε. Αλλά αυτό θα είχε νόημα μόνο ανά αποτελούσε ζήτημα μείζονος πολιτικής διαφωνίας. Στο βαθμό που αυτή δε θα προκύψει δεν νομίζω ότι δεν υπάρχει λόγος».

Παράλληλα άδειασε όσους-  μεταξύ αυτών και τον Γραμματέα Πάνο Σκουρλέτη–  διαφωνούσαν για τα μέλη που γράφτηκαν στο iSyriza να μπορούν να ψηφίσουν στο συνέδριο, χωρίς να παρευρεθούν σε καμία προηγούμενη συνεδρίαση: «Έχω λοιπόν κάθετη διαφωνία και θέλω με ευθύτητα να την εκφράσω στην ΚΕ, με την άποψη ότι όσοι εγγράφονται στην πλατφόρμα και θέλουν να συμμετάσχουν στη κομματική μας ζωή -προφανώς και δια ζώσης, στις συγκεντρώσεις και στη δράση μας σε τοπικό ή κλαδικό επίπεδο- αλλά δεν έχουν τον χρόνο ή τη διάθεση να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις των οργανώσεων μας, δεν πρέπει να είναι ισότιμα μέλη, αλλά απλοί υποστηρικτές ή ακόμη χειρότερα να τους θεωρούμε υποτιμητικά αλλά απλοί υποστηρικτές ή ακόμη χειρότερα να τους θεωρούμε υποτιμητικά  followers». Η έκφραση followers είχε χρησιμοποιηθεί από τον Πάνο Σκουρλέτη.

Προέλευση άρθρου: http://newpost.gr