Λυμπεράκη, Κύρκος και Γραμματικάκης απάντησαν με τον καλύτερο τρόπο στο “Γιατί Ποτάμι;”

Η Κατερίνα Μπακογιάννη στον ρ/σ Θέμα Radio και τους δημοσιογράφους Γιώργο Κουβαρά και Γιώργο Πιέρρο

Την διαπίστωση πως η κατάσταση στα Εξάρχεια είναι πολύ χειρότερη από ό,τι γνώριζαν, έκανε η εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Κατερίνα Μπακογιάννη σε συνέντευξη της στον ρ/σ Θέμα Radio και τους δημοσιογράφους Γιώργο Κουβαρά και Γιώργο Πιέρρο. Περιγράφοντας τις μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής που βρέθηκαν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας το απόγευμα της Πέμπτης, είπε: «Ακούσαμε από ανθρώπους να λένε πως ξυπνούν το βράδυ από πυροβολισμούς και γυρίζουν το πλευρό και ξανακοιμούνται», ενώ σημείωσε πως «ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι από τους λίγους πολιτικούς που μπορεί να πάει στην περιοχή και να συνομιλήσει με τους κατοίκους».

Σε ερώτηση εάν το Ποτάμι συμφωνεί με τη ΝΔ για την κατάργηση του ασύλου και την διάλυση του άβατου είπε πως «όχι μόνο συμφωνούμε, αλλά το Ποτάμι έχει υποστηρίξει την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου από το 2014, πριν ο κ. Μητσοτάκης εκλεγεί στην προεδρία του κόμματος του.» Επίσης, πάλι από το 2014, ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση στον δήμαρχο κ. Καμίνη για να ξαναγίνουν τα Εξάρχεια γειτονιά. «Γιατί όμως δεν μπορούν να συνεννοηθούν τα πολιτικά κόμματα για θέματα καθημερινότητας;» αναρωτήθηκε.

Σχετικά με το σκάνδαλο της Novartis, η Κατερίνα Μπακογιάννη κατέστησε σαφές πως ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να το εκμεταλλευτεί με κοινοβουλευτικές μεθοδεύσεις, φέρνοντας ως παράδειγμα την έλλειψη ευαισθησίας για άλλες υποθέσεις όπως του κ. Πολλάκη ή του κ. Καμμένου. Από την άλλη πλευρά, σχολιάζοντας τη στάση της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ που μιλάνε για σκευωρία διερωτήθηκε: «Γιατί τέτοια σπουδή από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ να μην διερευνηθεί η υπόθεση; Μόνη της δρούσε η NOVARTIS? Δεν υπάρχουν ευθύνες πολιτικών;».

Η εκπρόσωπος του Κινήματος επανέλαβε τη θέση του Ποταμιού η οποία είναι καθαρή και σταθερή: «Αφήστε τη δικαιοσύνη να φέρει όλα τα χαρτιά στη Βουλή, να τα μελετήσουν οι βουλευτές και να τοποθετηθούν τα κόμματα με ψυχραιμία.»

Αναφερόμενη δε στην προσπάθεια σπίλωσης του πρώην πρωθυπουργού κ. Πικραμμένου είπε: «Ελπίζω να του ζητηθεί συγνώμη. Είναι κάτι που δεν συμβαίνει μόνο στους πολιτικούς. Πόσο συχνά δεν θίγονται υπολήψεις ανθρώπων που τελικά είναι αθώοι;»

Τέλος, η Κατερίνα Μπακογιάννη, στάθηκε στη νέα δυναμική που δίνουν στο Ποτάμι τόσο η είσοδος της Αντιγόνης Λυμπεράκη στη Βουλή, καταλαμβάνοντας μία έδρα για το Κίνημα, όσο και στην επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας των κκ Γραμματικάκη και Κύρκου για τις ευρωεκλογές: «Και οι τρεις μπήκαν ξανά στη μάχη δίνοντας νέα δυναμική, και απάντησαν με τον καλύτερο τρόπο με τις τοποθετήσεις τους στο ερώτημα “Γιατί Ποτάμι;”. Η μεν κ. Λυμπεράκη τόνισε πως «μπαίνει στην προσπάθεια για να μην διαχειριζόμαστε το αύριο με όρους του χθες, με διαχωριστικές γραμμές και κυνήγι καρέκλας», ενώ οι δύο ευρωβουλευτές αποδεικνύουν με το έργο και τις συνεργασίες τους, τον διαφορετικό τρόπο με τον οποίο δουλεύει το Ποτάμι.

Ακούστε το ηχητικό:

 

By admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.